JUAN FRANCISCO GARCIA MARTIN

Categoría
Profesor Titular de Universidad

Contacto

Teléfono
Correo electrónico

Departamento

Área
Ingeniería Química

Investigación

Grupo de investigación

OBTENCION DE BIOCOMBUSTIBLES (TECNOLOGIA DE ALIMENTOS)

Proyectos y contratos de investigación

APROVECHAMIENTO INTEGRAL DE RESIDUOS DE PODA DE OLIVO MEDIANTE CONVERSIÓN BIOQUÍMICA Y TERMOQUÍMICA (AGR-1272 - Investigador/a)
FORMULACIÓN DE DETERGENTES ESPECÍFICOS DE BASE ENZIMÁTICA Y BIODEGRADABLES PARA LIMPIEZA Y DESINFECCIÓN DE SUPERFICIES DURAS (P07-TEP-02603 - Investigador/a)
CALIDAD DE DIETA Y CONDICIÓN CORPORAL DE CÉRVIDOS EN AMBIENTE MEDITERRÁNEO: MONITORIZACIÓN DE VARIACIONES ANUALES PARA UNA GESTIÓN CINEGÉTICA SOSTENIB (P07-RNM-3087 - Investigador/a)
ACTIVIDADES DE ASESORAMIENTO TÉCNICO Y PRESTACIÓN DE SERVICIOS EN EL DESARROLLO DEL PLAN ACTIVA JAÉN: JAÉN DIVERSIFICA (1066 - Investigador/a)
Medida del potencial de biometano y de la actividad metanogénica especifica de diferentes tipos de residuos (PRJ202204679 - Responsable)
Novel approaches to promote the SUSTAInability of OLIVE groves in the Mediterranean. ((Section 1)/SUSTAINOLIVE - Investigador/a)
ECONOMIA CIRCULAR APLICADA A LA PRODUCCIÓN EFICIENTE DE BIOCOMBUSTIBLE Y ENERGIA (PRJ201903520 - Investigador/a)
ECONOMIA CIRCULAR APLICADA A LA PRODUCCIÓN EFICIENTE DE BIOCOMBUSTIBLE Y ENERGIA (PRJ201903519 - Investigador/a)
ECONOMIA CIRCULAR APLICADA A LA PRODUCCIÓN EFICIENTE DE BIOCOMBUSTIBLE Y ENERGIA (PRJ201903517 - Investigador/a)
ACTIVIDADES DE ASESORAMIENTO TÉCNICO Y PRESTACIÓN DE SERVICIOS EN EL DESARROLLO DEL PLAN ACTIVA JAÉN: JAÉN DIVERSIFICA (1066 - Investigador/a)
Estudio de la calidad nutricional del aceite ecológico y de las partes comestibles de gallina ecológica frente a los no ecológicos (3331/0580 - Investigador/a)
La fracción flavonoides de residuos de naranjas dulces (3325/0580 - Investigador/a)
Aprovechamiemto integral de residuos de naranjas dulces. Fase 1 (3270/0580 - Investigador/a)
Producción de biocombustibles utilizando hueso de aceituna y residuo de poda de olivo. (2011/00049 - Investigador/a)
New biofuel production technology to recover used frying oils and power the Seville's urban bus fleet (LIFE13 ENV/ES/001113 - Investigador/a)
Novel Method for Assisting and Accelerating the Aging Process of Wine (ULTRAFINEWINE) (FP7-SME/262614 - Investigador/a)

Libros publicados

García-Martín, Juan Francisco:
A guide to near-infrared spectroscopy. Nova Science Publishers. 2023. 979-8-88697-775-2
Torres-Garcia, Miguel;García-Martín, Juan Francisco:
Production of biofuels and numerical modeling of chemical combustion systems. MDPI. 2021. 978-3-0365-1332-4
García-Martín, Juan Francisco:
Recent developments in Jatropha research. Nova Science Publishers, Inc. 2021. 978-1-53619-132-5
Feng, Chaohui;García-Martín, Juan Francisco:
The book of flavonoids. Nova Science Publisher. 2021. 978-1-68507-376-3
García-Martín, Juan Francisco:
Applications of ultrasound in the beverage industry. Nova Science Publishers. 2016. 978-1-63485-069-8
García-Martín, Juan Francisco;Sánchez-Villasclaras, Sebastián;Bravo-Rodriguez, Vicente:
Producción de bioetanol a partir del residuo de la poda del olivo. CURBET COMUNICACIÓ GRÀFICA, SL. 2010. 978-84-92718-33-7

Capítulos en Libros

García-Criado, Noelia;García-Martín, Juan Francisco:
The determination of olive oil moisture by a hand-held near-infrared spectrometer. Pág. 53-82. Nova Science Publishers. Nova Science Publishers. 2023.
García-Martín, Juan Francisco;Cuevas-Aranda, Manuel;Sánchez-Villasclaras, Sebastián:
The determination of D-xylose and xylitol by near-infrared spectroscopy over the fermentation of olive stone hydrolysates. Pág. 201-216. Nova Science Publishers. Nova Science Publishers. 2023.
Feng, Chaohui;Otani, Chiko;García-Martín, Juan Francisco:
Flavonoids as a starting point for therapeutics against COVID-19: Current state-of-the-art research advances. Pág. 339-350. Nova Science Publisher. Nova Science Publisher. 2021.
García-Martín, Juan Francisco;Zhang, Qing-an;Feng, Chao-hui:
Ultrasound for accelerating the wine ageing process from physicochemical point of view. Pág. 89-110. Nova Science Publishers. Nova Science Publishers. 2016.
Cuevas-Aranda, Manuel;Sánchez-Villasclaras, Sebastián;García-Martín, Juan Francisco:
Thermochemical and biochemical conversion of olive stones. Pág. 61-85. Nova Sciences. Nova Sciences. 2015.
García-Martín, Juan Francisco;Sánchez-Villasclaras, Sebastián;Garcia-Martin, Javier:
Ethanol from biomass: Application to the olive-pruning debris.. Pág. 239-255. Nova Sciences. Nova Sciences. 2012.
Tao, Yang;García-Martín, Juan Francisco;Sun, Da-wen:
Innovative wine ageing technologies for producing fine wines during a short ageing period. Pág. 55-58. En: 16. 2011.

Asistencia a congresos

García-Martín, Juan Francisco;Castaño, Bartolomé;Izquierdo, Elena;Álvarez-Mateos, Paloma:
Potential valorisation of waste from companies dealing with oil recycling through the production of protein concentrates. Comunicación en congreso. XXI Simposium Científico-Técnico. EXPOLIVA 2023. Jaén, España. 2023
Cuevas-Aranda, Manuel;García-Martín, Juan Francisco;Sánchez-Villasclaras, Sebastián:
Study of the enzymatic D-glucose production from liquid hot water pretreated olive stones through Chrastil¿s model. Poster en Congreso. 29th European Biomass Conference and Exhibition. Online. 2021
Angeles Trujillo-Reyes;Cubero, Juan;Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo;García-Martín, Juan Francisco;Rodriguez-Galan, Monica;Borja-Padilla, Rafael;Serrano-moral, Antonio;González-Fermoso, Fernando:
Production of biomethane and value added compounds from strawberry and raspberry extrudates. Poster en Congreso. 2nd International Conference on Bioresource Technology for Bioenergy, Bioproducts & Environmental Sustainability. BARCELONA, SITGES, ESPAÑA. 2018
García-Martín, Juan Francisco;Ales, Francisco Javier;Lopez-barrera, Maria Carmen ;Garcia-suarez, Lidia;Álvarez-Mateos, Paloma:
Determination of cetane number of waste cooking oil-derived biodiesel by near infrared spectroscopy. Poster en Congreso. 2nd International Conference on Bioresource Technology for Bioenergy, Bioproducts & Environmental Sustainability. BARCELONA, SITGES, ESPAÑA. 2018
Guerrero-vargas, Francisco Jose ;García-Martín, Juan Francisco;Álvarez-Mateos, Paloma;Barrios, Carmen Cecilia;Pérez-Camino, Mª Del Carmen:
Production of biodiesel from high-acidity residual oil generated in the waste cooking oils recycling industries . Poster en Congreso. 2nd International Conference on Bioresource Technology for Bioenergy, Bioproducts & Environmental Sustainability. BARCELONA, SITGES, ESPAÑA. 2018
García-Martín, Juan Francisco;Ales, Francisco Javier;Álvarez-Mateos, Paloma:
Production of catalytic carbons from the pyrolysis of Jatropha curcas L. roots contaminated with heavy metals. Sesión no plenaria en Congreso. 2nd International Conference on Bioresource Technology for Bioenergy, Bioproducts & Environmental Sustainability. BARCELONA, SITGES, ESPAÑA. 2018
García-Martín, Juan Francisco;Ales, Francisco Javier;Azancot, Lola ;Barbosa-marín, María Del Mar;Álvarez-Mateos, Paloma:
Synthesis of triacetylglycerol from residual glycerine using biocatalysts from Jatropha curcas L.. Poster en Congreso. 2nd International Conference on Bioresource Technology for Bioenergy, Bioproducts & Environmental Sustainability. BARCELONA, SITGES, ESPAÑA. 2018
Cayuela-Sanchez, Jose Antonio;García-Martín, Juan Francisco;Moreda-Martino, Wenceslao;Pérez-Camino, Mª Del Carmen:
Characterization of some olive oil quality aspects by NIRS analysis of its fatty acids and triglycerides. Poster en Congreso. 7th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis. Prague, Czech Republic. 2015
Sánchez-Villasclaras, Sebastián;Cuevas-Aranda, Manuel;García-Martín, Juan Francisco:
Bioethanol production: Corn vs lignocellulose biomass from olive oil industry & potential impacts on food security. Ponencia en Congreso. `International Congress and Expo on Biofuels & Bioenergy¿. VALENCIA (SPAIN). 2015
Jurado-Alameda, Encarnacion;Vicaria-Rivillas, Jose Maria;Fernández-Arteaga, Alejandro;García-Martín, Juan Francisco:
SYNERGISTIC EFFECTS OF MIXTURES OF BIODEGRADABLE NON-IONIC SURFACTANTS ON SOIL SOLUBILIZATION. Poster en Congreso. III. REUNIÓN IBÉRICA DE COLOIDES E INTERFASES (RICI). (3) (3.2009.GRANADA). GRANADA. 2009
García-Martín, Juan Francisco;Fernández-Castaño, Félix;Sánchez-Villasclaras, Sebastián:
PROGRAMA DE FORMACIÓN PARA EL DESARROLLO SOSTENIBLE DEL ECOSISTEMA DEL OLIVAR: UN ESTUDIO EXPLORATORIO. Comunicación en congreso. I JORNADAS IBÉRICAS SOBRE TIC APLICADAS A LA EDUCACIÓN, MOVILIDAD VIRTUAL Y SOCIEDAD DEL CONOCIMIENTO (1) (1.2009.GRANADA). Granada (España). 2009
Fernández-Castaño, Félix;García-Martín, Juan Francisco;Rodrigo-Conde-Salazar, Lourdes;Martinez-Gonzalez, Luis Javier:
APROXIMACIÓN METODOLÓGICA A UN PROYECTO DE INNOVACIÓN DOCENTE EN TOXICOLOGÍA MEDIANTE EL USO DE LAS "TICS". Comunicación en congreso. I JORNADAS IBÉRICAS SOBRE TIC APLICADAS A LA EDUCACIÓN, MOVILIDAD VIRTUAL Y SOCIEDAD DEL CONOCIMIENTO (1) (1.2009.GRANADA). Granada (España). 2009
Fernández-Castaño, Félix;García-Martín, Juan Francisco:
"LA BRECHA DIGITAL" ESPAÑA, ANDALUCÍA, GRANADA: ESTADO DE LA CUESTIÓN. Comunicación en congreso. I JORNADAS IBÉRICAS SOBRE TIC APLICADAS A LA EDUCACIÓN, MOVILIDAD VIRTUAL Y SOCIEDAD DEL CONOCIMIENTO (1) (1.2009.GRANADA). Granada (España). 2009
García-Martín, Juan Francisco:
APROVECHAMIENTO DEL SUBPRODUCTO DE PODA DE OLIVO. PRODUCCIÓN DE XILITOL Y ETANOL. Ponencia en Congreso. CONFERENCIA ATEGRUS SOBRE BIOENERGÍA 2009 () (.2009.MADRID). . 2009
Cuevas-Aranda, Manuel;Sánchez-Villasclaras, Sebastián;Bravo-Rodriguez, Vicente;Cruz-Pérez, Nicolás;García-Martín, Juan Francisco:
AUTOHYDROLYSIS AND DILUTED-ACID TREATMENT OF OLIVE STONE STUDY OF THE COMPOSITION OF THE HYDROLYZATES. Comunicación en congreso. 17TH EUROPEAN BIOMASS CONFERENCE () (.2009.HAMBURGO (ALEMANIA)). HAMBURGO (ALEMANIA). 2009
Cuevas-Aranda, Manuel;Bravo-Rodriguez, Vicente;Cruz-Pérez, Nicolás;García-Martín, Juan Francisco;Sánchez-Villasclaras, Sebastián:
ETHANOL PRODUCTION FROM OLIVE STONES. EFFECT OF PRETREATMENT SEVERITY FACTOR "RO". Comunicación en congreso. 16TH EUROPEAN BIOMASS CONFERENCE AND EXHIBICIÓN. FROM RESARCH TO INDUSTRY AND MARKETS () (.2008.VALENCIA (ESPAÑA)). VALENCIA (ESPAÑA). 2008
Cuevas-Aranda, Manuel;García-Martín, Juan Francisco;Cruz-Pérez, Nicolás;Sánchez-Villasclaras, Sebastián;Bravo-Rodriguez, Vicente:
APROVECHAMIENTO DEL HUESO DE ACEITUNA MEDIANTE TRATAMIENTO HIDROTÉRMICO E HIDRÓLISIS ENZIMÁTICA. Ponencia en Congreso. III CONGRESO ANDALUZ DE DESARROLLO SOSTENIBLE. AMBIENTALIA EL CAMBIO CLIMÁTICO () (.2008.HUELVA). HUELVA. 2008
Adarve-Peña,Jesús;García-Martín, Juan Francisco;Cuevas-Aranda, Manuel;Bravo-Rodriguez, Vicente;Sánchez-Villasclaras, Sebastián:
AUTO HYDROLYSIS OF OLIVE PRUNING-DEBRIS. FERMENTABLE SUGARS GENERATION. Poster en Congreso. BIOTEC 2008 () (.2008.GRANADA). GRANADA. 2008
García-Martín, Juan Francisco:
JAÉN DIVERSIFICA: UNA EXPERIENCIA EN EL APROVECHAMIENTO DE LA BIOMASA DEL OLIVAR. Ponencia en Congreso. BIÓPTIMA, II FERIA INTERNACIONAL DE BIOMASA, ENERGÍAS RENOVABLES Y AGUA (2) (2.2008.JAÉN). JAÉN. 2008
García-Martín, Juan Francisco;Bravo-Rodriguez, Vicente;Cruz-Pérez, Nicolás;Cuevas-Aranda, Manuel;Sánchez-Villasclaras, Sebastián:
APROVECHAMIENTO DEL RESIDUO DE PODA DEL OLIVO. HIDRÓLISIS Y FERMENTACIÓN CON CANDIDA TROPICALIS.. Poster en Congreso. IV SIMPOSIUM INVESTIGADORES JÓVENES. BURGOS. 2007
García-Martín, Juan Francisco;Sánchez-Villasclaras, Sebastián;Metz-,Renaud:
MODELO CINÉTICO PARA EL PROCESO DE OXIDACIÓN DEL ZINC A ALTAS TEMPERATURAS. Poster en Congreso. XXXI REUNIÓN BIENAL DE LA RSEQ. () (31.2007.TOLEDO). TOLEDO. 2007
Cuevas-Aranda, Manuel;García-Martín, Juan Francisco;Cruz-Pérez, Nicolás;Bravo-Rodriguez, Vicente;Sánchez-Villasclaras, Sebastián:
PRODUCCIÓN DE ETANOL A PARTIR DE HUESOS DE ACEITUNA POR CONVERSIÓN BIOQUÍMICA. EFECTO DE LA TEMPERATURA EN LA ETAPA DE PRETRATAMIENTO. Poster en Congreso. SIMPOSIUM CIENTÍFICO-TÉCNICO. EXPOLIVA (13.2007.JAÉN, ESPAÑA). JAÉN, ESPAÑA. 2007
García-Martín, Juan Francisco;Cuevas-Aranda, Manuel;Cruz-Pérez, Nicolás;Bravo-Rodriguez, Vicente;Sánchez-Villasclaras, Sebastián:
PRODUCCIÓN DE XILITOL CON CANDIDA TROPICALIS A PARTIR DE RESÍDUOS DE PODA DE OLIVO PRETRATADOS CON PROCESOS DE HIDRÓLISIS ÁCIDA. Poster en Congreso. SIMPOSIUM CIENTÍFICO-TÉCNICO. EXPOLIVA (13.2007.JAÉN, ESPAÑA). JAÉN, ESPAÑA. 2007
Cuevas-Aranda, Manuel;García-Martín, Juan Francisco;Cruz-Pérez, Nicolás;Bravo-Rodriguez, Vicente;Sánchez-Villasclaras, Sebastián:
HIDRÓLISIS Y FERMENTACIÓN DEL HUESO DE ACEITUNA PARA LA OBTENCIÓN DE ETANOL. Poster en Congreso. BIOSPAIN-BIOTEC 2006 () (.2006.MADRID). . 2006
García-Martín, Juan Francisco;Cuevas-Aranda, Manuel;Cruz-Pérez, Nicolás;Bravo-Rodriguez, Vicente;Sánchez-Villasclaras, Sebastián:
PRODUCCIÓN DE XILITOL Y ETANOL CON CANDIDA TROPICALIS A PARTIR DE RESIDUOS DE PODA DE OLIVO. Poster en Congreso. BIOSPAIN-BIOTEC 2006 () (.2006.MADRID). . 2006
Cuevas-Aranda, Manuel;García-Martín, Juan Francisco;Cruz-Pérez, Nicolás;Bravo-Rodriguez, Vicente;Sánchez-Villasclaras, Sebastián:
INFLUENCIA DEL TAMAÑO DE PARTÍCULA EN EL TRATAMIENTO HIDROTÉRMICO DEL HUESO DE ACEITUNA. Comunicación en congreso. SIMPOSIUM CIENTÍFICO-TÉCNICO EXPOLIVA 2005 (12.2005.JAEN, ESPAÑA). JAEN, ESPAÑA. 2005
Cuevas-Aranda, Manuel;Sánchez-Villasclaras, Sebastián;Bravo-Rodriguez, Vicente;García-Martín, Juan Francisco;Baeza-,Jaime;Parra-,Carolina;Freer-,Juanita:
SIMULTANEOUS SACCHARIFICATION AND FERMENTATION OF DILUTED-ACID PRETREATED OLIVE-PRUNNING DEBRIS FOR ETHANOL PRODUCTION. Comunicación en congreso. EUROPEAN BIOMASS CONFERENCE & EXHIBITION BIOMASS FOR ENERGY, INDUSTRY AND CLIMATE PROTECTION (14.2005.PARIS, FRANCIA). PARIS, FRANCIA. 2005
Sánchez-Villasclaras, Sebastián;Bravo-Rodriguez, Vicente;Cruz-Pérez, Nicolás;García-Martín, Juan Francisco;Cuevas-Aranda, Manuel:
USE OF OLIVE-PRUNING DEBRIS. HYDROLYSIS AND FERMENTATION WITH CANDIDA TROPICALIS. Poster en Congreso. EUROPEAN BIOMASS CONFERENCE & EXHIBITION BIOMASS FOR ENERGY, INDUSTRY AND CLIMATE PROTECTION (14.2005.PARIS, FRANCIA). PARIS, FRANCIA. 2005
Sánchez-Villasclaras, Sebastián;Bravo-Rodriguez, Vicente;Cruz-Pérez, Nicolás;Cuevas-Aranda, Manuel;García-Martín, Juan Francisco:
ENZYMATIC HYDROLYSIS OF OLIVE STONES: THE INFLUENCE OF THE CONCENTRATION OF DIFFERENT ENZYMES. Poster en Congreso. EUROPEAN BIOMASS CONFERENCE & EXHIBITION BIOMASS FOR ENERGY, INDUSTRY AND CLIMATE PROTECTION (14.2005.PARIS, FRANCIA). PARIS, FRANCIA. 2005
Sánchez-Villasclaras, Sebastián;Bravo-Rodriguez, Vicente;García-Martín, Juan Francisco;Cruz-Pérez, Nicolás;Cuevas-Aranda, Manuel;Rigal-,Luc;Doumeng-,Cathy:
PREHYDROLYSIS OF OLIVE-PRUNING DEBRIS FOR D-XYLOSE PRODUCTION. Comunicación en congreso. MEDITERRANEAN CONGRESS OF CHEMICAL ENGINEERING (10.2005.BARCELONA, ESPAÑA). . BARCELONA, ESPAÑA. 2005
Sánchez-Villasclaras, Sebastián;Bravo-Rodriguez, Vicente;García-Martín, Juan Francisco;Moya-Vilar, Manuel;Romero-Pulido, Mª Inmaculada:
FERMENTACIÓN DE MEZCLAS DE D-GLUCOSA/D-XILOSA CON CANDIDA TROPICALIS IFO0618 PARA LA PRODUCCIÓN DE XILITOL. Poster en Congreso. CONGRESO NACIONAL DE BIOTECNOLOGÍA (BIOTEC 2004) (10.2004.OVIEDO, ESPAÑA). OVIEDO, ESPAÑA. 2004
García-Martín, Juan Francisco:
Study of the enzymatic D-glucose production from liquid hot water pretreated olive stones . Sesión no plenaria en Congreso. . .

Artículos publicados

Song, Lei;García-Martín, Juan Francisco;Zhang, Qing-an:
Encapsulation benzaldehyde produced by the eco-friendly degradation of amygdalin in the apricot kernel debitterizing wastewater. Foods: Open Access Journal. 2024. Vol: 13. Núm: 3. 10.3390/foods13030437.
García-Martín, Juan Francisco;Torres-Garcia, Miguel;Álvarez-Mateos, Paloma:
Special Issue on "Biodiesel production processes and technology". Processes. 2023. Vol: 11. Núm: 1. 10.3390/pr11010025.
Zhang, Qing An;Zheng, Hongrong;Lin, Junyan;Nie, Guangmin;Fan, Xuehui;García-Martín, Juan Francisco:
The state-of-the-art research of the application of ultrasound to winemaking: A critical review. Ultrasonics Sonochemistry. 2023. 10.1016/j.ultsonch.2023.106384.
Rosales-Martinez, Antonio;García-Martín, Juan Francisco;Rodriguez-Garcia, Ignacio Manuel:
Cp2TiCl/H2O as a sustainable system for the reduction of organic functional groups: Potential application of Cp2TiCl/D2O to the analysis of bioactive . Processes. 2023. Vol: 11. Núm: 4. 10.3390/pr11040979.
García-Martín, Juan Francisco;Feng, Chaohui;Domínguez-fernández, Nelson Manuel;Álvarez-Mateos, Paloma:
Microwave-assisted extraction of polyphenols from bitter orange industrial waste and identification of the main compound. Life. 2023. Vol: 13. Núm: 9. 10.3390/life13091864.
Ding, Fangchen;Zuo, Changzhou;García-Martín, Juan Francisco;Ge, Yan;Tu, Kang;Peng, Jing;Xiao, Hongmei;Lan, Weijie;Pan, Leiqing:
Non-invasive prediction of mango quality using near-infrared spectroscopy: Assessment on spectral interferences of different packaging materials. Journal of Food Engineering. 2023. Vol: 357. 10.1016/j.jfoodeng.2023.111653.
Sánchez , Francisco José;Barea-de Hoyos-limón, Tomás Juan;García-Martín, Juan Francisco;Álvarez-Mateos, Paloma:
Production of bio-oils and biochars from olive stones: Application of biochars to the esterification of oleic acid. Plants. 2022. Vol: 11. Núm: 1. 10.3390/plants11010070.
García-Martín, Juan Francisco:
Potential of near-infrared spectroscopy for the determination of olive oil quality. Sensors. 2022. Vol: 22. Núm: 8. 10.3390/s22082831.
Sánchez , Francisco José;García-Criado, Noelia;García-Martín, Juan Francisco;Álvarez-Mateos, Paloma:
Determination of the composition of bio-oils from the pyrolysis of orange waste and orange pruning and use of biochars for the removal of sulphur from. Agronomy. 2022. Vol: 12. Núm: 2. 10.3390/agronomy12020309.
Kaufmann, Karine Cristine;Sampaio, Klicia Araujo;García-Martín, Juan Francisco;Barbin, Douglas Fernandes:
Identification of coriander oil adulteration using a portable NIR spectrometer. Food Control. 2022. Vol: 132. j.foodcont.2021.108536.
Sánchez-Villasclaras, Sebastián;OLIVARES-MERINO, INMACULADA;Puentes-Campos, Juan Gabriel;Órpez-Vela, Rafael;Rubia-García, Mª Dolores La;Pacheco-Reyes, Rafael;García-Martín, Juan Francisco:
Use of natural microtalcs during the virgin olive oil production process to increase its content in antioxidant compounds. Processes. 2022. Vol: 10. Núm: 5. https://doi.org/10.3390/pr10050950.
Torres-Garcia, Miguel;Álvarez-Mateos, Paloma;García-Martín, Juan Francisco:
Special Issue on "Production of biofuels and numerical modelling of chemical combustion systems". Processes. 2021. Vol: 9. Núm: 5. https://doi.org/10.3390/pr9050829.
Plasquy , Eddy;García-Martos, Jose Maria;Florido-Fernández, María Carmen;Sola-Guirado, Rafael Ruben ;García-Martín, Juan Francisco:
Adjustment of olive fruit temperature before grinding for olive oil extraction. Experimental study and pilot plant trials. Processes. 2021. Vol: 9. Núm: 4. 10.3390/pr9040586.
Cuevas-Aranda, Manuel;García-Martín, Juan Francisco;Bravo-Rodriguez, Vicente;Sánchez-Villasclaras, Sebastián:
Ethanol production from olive stones through liquid hot water pre-treatment, enzymatic hydrolysis and fermentation. Influence of enzyme loading, and p. Fermentation. 2021. Vol: 7. Núm: 1. 10.3390/fermentation7010025.
Plasquy, Eddy;Florido-Fernández, María Carmen;Sola-Guirado, Rafael Ruben ;García-Martos, Jose Maria;García-Martín, Juan Francisco:
Effect of temperature and time on oxygen consumption by olive fruit: Empirical study and simulation in a non-ventilated container. Fermentation. 2021. Vol: 7. Núm: 4. 10.3390/fermentation7040200.
Sánchez , Francisco José;Álvarez-Mateos, Paloma;García-Martín, Juan Francisco:
Biodiesel and other value-added products from bio-oil obtained from agrifood waste. Processes. 2021. Vol: 9. Núm: 5. 10.3390/pr9050797.
Plasquy, Eddy;Florido-Fernández, María Carmen;Sola-Guirado, Rafael Ruben ;García-Martos, Jose Maria;García-Martín, Juan Francisco:
Cold storage and temperature management of olive fruit: The impact on fruit physiology and olive oil quality¿A review. Processes. 2021. Vol: 9. Núm: 9. doi.org/10.3390/pr9091543.
Feng, Chaohui;Otani, Chiko;Ogawa, Yuichi;García-Martín, Juan Francisco:
Evaluation of properties in different casings modified by surfactants and lactic acid using terahertz spectroscopy. A feasibility study. Food Control. 2021. Vol: 127. j.foodcont.2021.108152.
Barrios, Carmen Cecilia;Álvarez-Mateos, Paloma;Urueña, Ana;Díez, David;García-Martín, Juan Francisco:
Experimental investigation on emissions characteristics from urban bus fueled with diesel, biodiesel and an oxygenated additive from residual glycerin. Processes. 2021. Vol: 9. Núm: 6. 10.3390/pr9060987.
García-Martín, Juan Francisco;Cuevas-Aranda, Manuel;Feng, Chao-hui;Álvarez-Mateos, Paloma;Torres-Garcia, Miguel;Sánchez-Villasclaras, Sebastián:
Energetic valorisation of olive biomass: olive-tree pruning, olive stones and pomaces. Processes. 2020. Vol: 8. Núm: 5. 10.3390/pr8050511.
García-Martín, Juan Francisco;Badaró, Amanda;Barbin, Douglas;Álvarez-Mateos, Paloma:
Identification of copper in stems and roots of Jatropha curcas L. by hyperspectral imaging. Processes. 2020. Vol: 8. Núm: 7. 10.3390/pr8070823.
Cuevas-Aranda, Manuel;Saleh, Marwa;García-Martín, Juan Francisco;Sánchez-Villasclaras, Sebastián:
Acid and enzymatic fractionation of olive stones for ethanol production using Pachysolen tannophilus. Processes. 2020. Vol: 8. Núm: 2. 10.3390/pr8020195.
García-Martín, Juan Francisco;González-caro, María Del Carmen;López -barrera, María Del Carmen;Torres-Garcia, Miguel;Barbin, Douglas;Álvarez-Mateos, Paloma:
Metal accumulation by Jatropha curcas L. adult plants grown on heavy metal-contaminated soil. Plants. 2020. Vol: 9. Núm: 4. 10.3390/plants9040418.
Torres-Garcia, Miguel;García-Martín, Juan Francisco;Jimenez-Espadafor-Aguilar, Francisco;Fernandes Barbin, Douglas;Álvarez-Mateos, Paloma:
Vegetable oils as renewable fuels for power plants based on low and medium speed diesel engines. Journal of the Energy Institute. 2020. Vol: 93. Núm: 3. Pág. 953-961. 10.1016/j.joei.2019.08.006.
Zhang, Ning;Zhang, Qing An;Lao, Jian Li;García-Martín, Juan Francisco:
Identification of fungi in the debitterizing water of apricot kernels and their preliminary evaluation on degrading amygdalin. Processes. 2020. Vol: 8. Núm: 9. 10.3390/pr8091061.
Alonso-Fariñas, Bernabé;Oliva, Armando;Rodriguez-Galan, Monica;García-Martín, Juan Francisco;Esposito, Giovanni;Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo;Serrano-moral, Antonio;González-Fermoso, Fernando:
Environmental assessment of olive mill solid waste valorization via anaerobic digestion versus olive pomace oil extraction. Processes. 2020. Vol: 8. Núm: 5. 10.3390/pr8050626.
Badaró, Amanda;García-Martín, Juan Francisco;López-barrera, María Del Carmen;Barbin, Douglas;Álvarez-Mateos, Paloma:
Determination of pectin content in orange peels by near infrared hyperspectral imaging. Food Chemistry. 2020. Vol: 323. 10.1016/j.foodchem.2020.126861.
Feng, Chaohui;García-Martín, Juan Francisco;Broncano, María;López-barrera, María Del Carmen;Álvarez-Mateos, Paloma:
Evaluation of different solvents on flavonoids extraction efficiency from sweet oranges and ripe and immature Seville oranges. International Journal of Food Science & Technology. 2020. Vol: 55. Núm: 9. Pág. 3123-3134. doi.org/10.1111/ijfs.14576.
Feng, Chaohui;Makino, Yoshio;García-Martín, Juan Francisco:
Hyperspectral imaging coupled with multivariate analysis and image processing for detection and visualisation of colour in cooked sausages stuffed in . Foods: Open Access Journal. 2020. Vol: 9. Núm: 8. 10.3390/foods9081089.
Feng, Chao-hui;Wang, Wei;Makino, Yoshio;García-Martín, Juan Francisco;Álvarez-Mateos, Paloma;Song, Xiao-yan:
Evaluation of storage time and temperature on physicochemical properties of immersion vacuum cooled sausages stuffed in the innovative casings modifie. Journal of Food Engineering. 2019. Vol: 257. Pág. 34-43. 10.1016/j.jfoodeng.2019.03.023.
Álvarez-Mateos, Paloma;Ales, Francisco Javier;García-Martín, Juan Francisco:
Phytoremediation of highly contaminated mining soils by Jatropha curcas L. and production of catalytic carbons from the generated biomass. Journal of Environmental Management. 2019. Vol: 231. Pág. 886-895. 10.1016/j.jenvman.2018.10.052.
Cuevas-Aranda, Manuel;Martínez-Cartas, Mª Lourdes;Pérez-Villarejo, Luis;Hernández, Lucía;García-Martín, Juan Francisco;Sánchez-Villasclaras, Sebastián:
Drying kinetics and effective water diffusivities in olive stone and olive-tree pruning. Renewable Energy. 2019. Vol: 132. Pág. 911-920. 10.1016/j.renene.2018.08.053.
García-Martín, Juan Francisco;Carrión-ruiz, Javier;Torres-Garcia, Miguel;Feng, Chaohui;Álvarez-Mateos, Paloma:
Esterification of Free Fatty Acids with Glycerol within the Biodiesel Production Framework. Processes. 2019. Vol: 7. Núm: 11. 10.3390/pr7110832.
García-Martín, Juan Francisco;Ales, Francisco Javier;Lopez-barrera, Maria Del Carmen;Martin -dominguez, Irene;Álvarez-Mateos, Paloma:
Cetane number prediction of waste cooking oil-derived biodiesel prior to transesterification reaction using near infrared spectroscopy. Fuel. 2019. Vol: 240. Pág. 10-15. 10.1016/j.fuel.2018.11.142.
García-Martín, Juan Francisco;Ales, Francisco Javier;Torres-Garcia, Miguel;Feng, Chao-hui;Álvarez-Mateos, Paloma:
Production of oxygenated fuel additives from residual glycerine using biocatalysts obtained from heavy-metal-contaminated Jatropha crucas L. roots. Energies. 2019. Vol: 12. Núm: 4. 10.3390/en12040740.
Álvarez-Mateos, Paloma;García-Martín, Juan Francisco;Guerrero-vacas, Francisco José;Naranjo-calderón, Cristina;Barrios, Carmen;Pérez-Camino, Mª Del Carmen:
Valorization of a high-acidity residual oil generated in the waste cooking oils recycling industries. Grasas y Aceites. 2019. Vol: 70. Núm: 4. 10.3989/gya.1179182.
García-Martín, Juan Francisco;Lopez-barrera, María Carmen;Torres-Garcia, Miguel;Zhang, Qing-an;Álvarez-Mateos, Paloma:
Determination of the Acidity of Waste Cooking Oils by Near Infrared Spectroscopy. Processes. 2019. Vol: 7. Núm: 5. 10.3390/pr7050304 .
Cayuela-Sanchez, Jose Antonio;Palarea-albadalejo, Javier;García-Martín, Juan Francisco;Pérez-Camino, Mª Del Carmen:
Olive oil nutritional labeling by using Vis/NIR spectroscopy and compositional statistical methods. Innovative Food Science and Emerging Technologies. 2019. Vol: 51. Pág. 139-147. https://doi.org/10.1016/j.ifset.2018.05.018.
Angeles Trujillo-Reyes;Cubero, Juan;Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo;García-Martín, Juan Francisco;Rodriguez-Galan, Monica;Borja-Padilla, Rafael;Serrano-moral, Antonio;González-Fermoso, Fernando:
Extraction of phenolic compounds and production of biomethane from strawberry and raspberry extrudates. Biochemical Engineering Journal. 2019. Vol: 147. Pág. 11-19. 10.1016/j.bej.2019.03.023.
García-Martín, Juan Francisco;Ales, Francisco Javier;Álvarez-Mateos, Paloma:
Biodiesel production from waste cooking oil in an oscillatory flow reactor. Performance as a fuel on a TDI diesel engine. Renewable Energy. 2018. Vol: 125. Pág. 546-556. 10.1016/j.renene.2018.03.002.
Cayuela-Sanchez, Jose Antonio;García-Martín, Juan Francisco:
Nondestructive measurement of squalene in olive oil by near infrared spectroscopy. LWT-Food Science and Technology. 2018. Vol: 88. Pág. 103-108. 10.1016/j.lwt.2017.09.047.
Feng, Chao-hui;Makino, Yoshio;Oshita, Seiichi;García-Martín, Juan Francisco:
Hyperspectral Imaging and Multispectral Imaging as the Novel Techniques for Detecting Defects in Raw and Processed Meat Products. Food Control. 2018. Vol: 84. Pág. 165-176. 10.1016/j.foodcont.2017.07.013.
García-Martín, Juan Francisco;Olmo-Ruiz, Manuel;García-Martos, Jose Maria:
Effect of ozone treatment on postharvest disease and quality of different citrus varieties at laboratory and at industrial facility. Postharvest Biology and Technology. 2018. Vol: 137. Pág. 77-85. 10.1016/j.postharvbio.2017.11.015.
Feng, Chaohui;Liu, Yao-wen;Makino, Yoshio;García-Martín, Juan Francisco;Cummins, Enda:
Evaluation of modified casings and chitosan-PVA packaging on the physicochemical properties of cooked Sichuan sausages during long term storage. International Journal of Food Science & Technology. 2017. Vol: 52. Pág. 1777-1788. 10.1111/ijfs.13451.
Feng, Chaohui;Li, Cheng;García-Martín, Juan Francisco; Malakar, Pradeep Kumar;Yan, Yue; Liu, Yao-wen;Wang, Wei;Liu, Yun-tao;Yang, Yong:
Physical Properties and Volatile Composition Changes of Cooked Sausages Stuffed in a New Casing Formulation Based in Surfactants and Lactic Acid Durin. Journal of Food Science. 2017. Vol: 82. Núm: 3. Pág. 594-604. 10.1111/1750-3841.13641.
Cayuela-Sanchez, Jose Antonio;García-Martín, Juan Francisco:
Sorting olive oil based on alpha-tocopherol and total tocopherol content using near-infra-red spectroscopy (NIRS) analysis. Journal of Food Engineering. 2017. Vol: 202. Pág. 79-88. 10.1016/j.jfoodeng.2017.01.015.
Zhang, Qing-an;Fu, Xi-zhe;García-Martín, Juan Francisco:
Effect of ultrasound on the interaction between (-)-epicatechin gallate and bovine serum albumin in a model wine. Ultrasonics Sonochemistry. 2017. Vol: 37. Pág. 405-413. 10.1016/j.ultsonch.2017.01.031.
Zhang, Qing-an;Fan, Xue-hui;Shen, Yuan;Yan, Yan-ying;García-Martín, Juan Francisco:
Online monitoring of electrical conductivity of wine induced by ultrasound. C y TA Journal of Food. 2016. Vol: 14. Núm: 3. Pág. 496-501. 10.1080/19476337.2015.1111423.
Zhang, Qing-an;Wang, Xi;Song, Yun;Fan, Xue-hui;García-Martín, Juan Francisco:
Optimization of pyrogallol autoxidation conditions and its application in evaluation of superoxide anion radical scavenging capacity for four antioxid. Journal of AOAC International. 2016. Vol: 99. Núm: 2. Pág. 504-511. 10.5740/jaoacint.15-0223.
Feng, Chao-hui;García-Martín, Juan Francisco;Li , Cheng;Liu, Bao¿lin;Song, Xiao¿yan;Dong, Qing¿li;Wang, Wei ;Yang, Yong:
Evaluation of physicochemical properties and microbial attributes of cooked sausages stuffed in casing modified by surfactants and lactic acid after i. International Journal of Food Science & Technology. 2016. Vol: 51. Núm: 10. Pág. 2270-2279. 10.1111/ijfs.13224.
Zhang, Qing-an;Shen, Yuan;Fan, Xuehui;García-Martín, Juan Francisco:
Preliminary study of the effect of ultrasound on physicochemical properties of red wine . C y TA Journal of Food. 2016. Vol: 14. Núm: 1. Pág. 55-64. 10.1080/19476337.2015.1045036.
García-Martín, Juan Francisco;Olmo-Ruiz, Manuel;García-Martos, Jose Maria:
Decay incidence and quality of different citrus varieties after postharvest heat treatment at laboratory and industrial scale. Postharvest Biology and Technology. 2016. Vol: 118. Pág. 96-102. 10.1016/j.postharvbio.2016.03.019.
Cuevas-Aranda, Manuel;García-Martín, Juan Francisco;Hodaifa-Meri, Gassan;Sánchez-Villasclaras, Sebastián:
Oligosaccharides and sugars production from olive stones by autohydrolysis and enzymatic hydrolysis. Industrial Crops and Products. 2015. Vol: 70. Pág. 100-106. 10.1016/j.indcrop.2015.03.011.
Cuevas-Aranda, Manuel;Saleh, Marwa;García-Martín, Juan Francisco;Sánchez-Villasclaras, Sebastián:
Influence of solid loading on D-xylose production through dilute sulphuric acid hydrolysis of olive stones. Grasas y Aceites. 2015. Vol: 66. Núm: 3. Pág. 1-10. http://dx.doi.org/10.3989/gya.0838142.
Cuevas-Aranda, Manuel;Sánchez-Villasclaras, Sebastián;García-Martín, Juan Francisco;Baeza, Jaime;Parra, Carolina;Freer, Juanita:
Enhanced ethanol production by simultaneous saccharification and fermentation of pretreated olive stones. Renewable Energy. 2015. Vol: 74. Pág. 839-847. 10.1016/j.renene.2014.09.004.
Zhang, Qing-an;Shen, Yuan;Fan, Xuehui;García-Martín, Juan Francisco;Wang, Xi;Song, Yun:
Free radical generation induced by ultrasound in red wine and model wine: An EPR spin-trapping study. Ultrasonics Sonochemistry. 2015. Vol: 27. Núm: 1. Pág. 96-101. 10.1016/j.ultsonch.2015.05.003.
García-Martín, Juan Francisco:
Optical path length and wavelength selection using Vis/NIR spectroscopy for olive oil's free acidity determination. International Journal of Food Science & Technology. 2015. Vol: 60. Núm: 6. Pág. 1461-1467. 10.1111/ijfs.12790.
García-Martín, Juan Francisco;Herrera-Márquez, Otilia;Vicaria-Rivillas, Jose Maria;Jurado-Alameda, Encarnacion:
Synergistic effect on wettability of mixtures of amine oxides, alkylpolyglucosides, and ethoxilated fatty alcohols. Journal of Surfactants and Detergents. 2014. Vol: 17. Pág. 1035-1042. 10.1007/s11743-014-1579-0.
Tao, Yang;García-Martín, Juan Francisco;Sun, Da-wen:
Advances in Wine Aging Technologies for Enhancing Wine Quality and Accelerating Wine Aging Process . Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 2014. Vol: 54. Núm: 6. Pág. 817-835. 10.1080/10408398.2011.609949.
García-Martín, Juan Francisco;Bojkov-Vassilev, Nikolay;Jurado-Alameda, Encarnacion:
Antimicrobial effect of cleaning formulations of industrial interest on free-living cells and biofilms. Afinidad: Revista de Quimica Teorica y Aplicada. 2014. Vol: 71. Núm: 568. Pág. 263-268.
Saleh, Marwa;Cuevas-Aranda, Manuel;García-Martín, Juan Francisco;Sánchez-Villasclaras, Sebastián:
Valorization of olive stones for xylitol and ethanol production from. Biochemical Engineering Journal. 2014. Vol: 90. Pág. 286-293. http://dx.doi.org/10.1016/j.bej.2014.06.023.
Cuevas-Aranda, Manuel;García-Martín, Juan Francisco;Sánchez-Villasclaras, Sebastián:
Enhanced enzymatic hydrolysis of pretreated almond-tree prunings for sugar production. Carbohydrate Polymers. 2014. Vol: 99. Pág. 791-799. http://dx.doi.org/10.1016/j.carbpol.2013.08.089.
García-Martín, Juan Francisco;Sánchez-Villasclaras, Sebastián;Cuevas-Aranda, Manuel:
Evaluation of the effect of the dilute acid hydrolysis on sugars release from olive prunings . Renewable Energy. 2013. Vol: 51. Pág. 382-387. http://dx.doi.org/10.1016/j.renene.2012.10.002.
García-Martín, Juan Francisco;Sun, Da-wen:
Ultrasound and electric fields as novel techniques for assisting the wine ageing process: The state-of-the-art research. Trends in Food Science & Technology. 2013. Vol: 33. Núm: 1. Pág. 40-53. 10.1016/j.tifs.2013.06.005.
Feng, Chao-hui;Sun, Da-wen;García-Martín, Juan Francisco;Zhang, Zhihang :
Effects of different cooling methods on shelf-life of cooked jumbo plain sausages. LWT-Food Science and Technology. 2013. Vol: 54. Núm: 2. Pág. 426-433. 10.1016/j.lwt.2013.05.033.
Cuevas-Aranda, Manuel;García-Martín, Juan Francisco;Cruz-Pérez, Nicolás;Sánchez-Villasclaras, Sebastián:
Generación de D-xilosa por tratamiento hidrotérmico de endocarpios de aceitunas e hidrólisis enzimática de los oligosacáridos. Afinidad: Revista de Quimica Teorica y Aplicada. 2013. Vol: 70. Núm: 562. Pág. 99-106.
García-Martín, Juan Francisco;Gillemet, Lucien;Feng, Chao;Sun, Da-wen:
Cell viability and proteins release during ultrasound-assisted yeast lysis of light lees in model wine. Food Chemistry. 2013. Vol: 141. Núm: 2. Pág. 934-939. 10.1016/j.foodchem.2013.03.081.
García-Martín, Juan Francisco;Sánchez-Villasclaras, Sebastián;Metz-,Renaud:
KINETIC MODEL OF THE THERMAL OXIDATION OF INDIUM POWDER. Oxidation of Metals. 2012. Vol: 77. Pág. 1-7.
Jurado-Alameda, Encarnacion;Vicaria-Rivillas, Jose Maria;García-Martín, Juan Francisco;García-Román, Miguel:
Wettability of aqueous solutions of eco-friendly surfactants (ethoxylated alcohols and polyoxyethylene glycerin esters). Journal of Surfactants and Detergents. 2012. Vol: 15. Núm: 3. Pág. 251-258. 10.1007/s11743-011-1312-1.
García-Martín, Juan Francisco;Sánchez-Villasclaras, Sebastián;Bravo-Rodriguez, Vicente;Cuevas-Aranda, Manuel;Rigal-,Luc;Gaset-,Antoine:
XYLITOL PRODUCTION FROM OLIVE-PRUNING DEBRIS BY SULPHURIC ACID HYDROLYSIS AND FERMENTATION WITH CANDIDA TROPICALIS. Holzforschung: International Journal of the Biology, Chemistry, Physics and Technology of Wood. 2011. Vol: 65. Núm: 1. Pág. 59-65.
García-Martín, Juan Francisco;Cuevas-Aranda, Manuel;Bravo-Rodriguez, Vicente;Sánchez-Villasclaras, Sebastián:
ETHANOL PRODUCTION FROM OLIVE PRUNINGS BY AUTOHYDROLYSIS AND FERMENTATION WITH CANDIDA TROPICALIS. Renewable Energy. 2010. Vol: 35. Pág. 1602-1608.
Jurado-Alameda, Encarnacion;Vicaria-Rivillas, Jose Maria;Fernández-Arteaga, Alejandro;Chachalis-,Panagiotis;García-Martín, Juan Francisco:
WETTING POWER IN AQUEOUS MIXTURES OF ALKYLPOLYGLUCOSIDES AND ETHOXYLATED FATTY ALCOHOLS. Journal of Surfactants and Detergents. 2010. Vol: 13. Pág. 497-501.
García-Martín, Juan Francisco;Sánchez-Villasclaras, Sebastián;Bravo-Rodriguez, Vicente;Cuevas-Aranda, Manuel:
AUTOHIDRÓLISIS Y POST-HIDRÓLISIS ÁCIDA DEL RESIDUO DE PODA DE OLIVO. Afinidad: Revista de Quimica Teorica y Aplicada. 2010. Vol: 67. Núm: 548. Pág. 279-282.
Cuevas-Aranda, Manuel;Sánchez-Villasclaras, Sebastián;Bravo-Rodriguez, Vicente;García-Martín, Juan Francisco:
DETERMINATION OF OPTIMAL PRE-TREATMENT CONDITIONS FOR ETHANOL PRODUCTION FROM OLIVE-PRUNING DEBRIS BY SIMULTANEOUS SACCHARIFICATION AND FERMENTATION. Fuel. 2010. Vol: 89. Pág. 2891-2896.
García-Martín, Juan Francisco;Fernández-Castaño, Félix;Sánchez-Villasclaras, Sebastián:
PROGRAMA DE FORMACIÓN CONTINUA DE TÉCNICOS Y PERSONAL CUALIFICADO EN LA INDUSTRIA OLEÍCOLA. Etic@net: Revista Científica Electrónica de Educación y Comunicación en la Sociedad del Conocimiento. 2010. Núm: 9. Pág. 1-14.
Fernández-Castaño, Félix;García-Martín, Juan Francisco:
LA BRECHA DIGITAL: UN ESTUDIO AD HOC DE LA SITUACIÓN EN GRANADA. Etic@net: Revista Científica Electrónica de Educación y Comunicación en la Sociedad del Conocimiento. 2009. Pág. 1-18.
Cuevas-Aranda, Manuel;Sánchez-Villasclaras, Sebastián;Bravo-Rodriguez, Vicente;Cruz-Pérez, Nicolás;García-Martín, Juan Francisco:
FERMENTATION OF ENZYMATIC HYDROLYSATES FROM OLIVE STONES BY PACHYSOLEN TANNOPHILUS. Journal of Chemical Technology and Biotechnology. 2009. Vol: 84. Núm: 3. Pág. 461-467.
García-Martín, Juan Francisco;Sánchez-Villasclaras, Sebastián;Metz-,Renaud:
COMPLETE OXIDATION OF ZINC POWDER. VALIDATION OF KINETICS MODELS. Oxidation of Metals. 2008. Vol: 69. Núm: 5-6. Pág. 317-325.
García-Martín, Juan Francisco;Sánchez-Villasclaras, Sebastián;Bravo-Rodriguez, Vicente;Cruz-Pérez, Nicolás;Cuevas-Aranda, Manuel;Rigal-,Luc;Doumeng-,Cathy:
HIDRÓLISIS ÁCIDA DEL RESIDUO DE PODA DE OLIVO EN UN REACTOR CONTINUO DE EXTRUSIÓN. Afinidad: Revista de Quimica Teorica y Aplicada. 2008. Vol: 65. Núm: 533. Pág. 39-44.
García-Martín, Juan Francisco;Sánchez-Villasclaras, Sebastián;Bravo-Rodriguez, Vicente;Rigal-,Luc;Cuevas-Aranda, Manuel:
ACID HYDROLYSIS OF OLIVE-PRUNING DEBRIS FOR D-XYLOSE PRODUCTION. Collection of Czechoslovak Chemical Communications. 2008. Vol: 73. Núm: 5. Pág. 637-648.
Sánchez-Villasclaras, Sebastián;Bravo-Rodriguez, Vicente;García-Martín, Juan Francisco;Cruz-Pérez, Nicolás;Cuevas-Aranda, Manuel:
FERMENTATION OF D -GLUCOSE AND D -XYLOSE MIXTURES BY CANDIDA TROPICALIS NBRC 0618 FOR XYLITOL PRODUCTION. World Journal of Microbiology and Biotechnology. 2008. Vol: 24. Núm: 5. Pág. 709-716.
García-Martín, Juan Francisco;Sánchez-Villasclaras, Sebastián;Bravo-Rodriguez, Vicente:
APROVECHAMIENTO DE RESIDUOS DE PODA DE OLIVO. HIDRÓLISIS ÁCIDA Y FERMENTACIÓN CON CANDIDA TROPICALIS. Semanal Oleo. 2008. Vol: FEBRERO. Núm: 123. Pág. 28-32.

Patentes

Jurado-Alameda, Encarnacion;Vicaria-Rivillas, Jose Maria;García-Martín, Juan Francisco: COMPOSICIONES DE TENSIOACTIVOS ALTAMENTE HUMECTANTES. Número de patente: ES 2352934

Tesis dirigidas o codirigidas

Sánchez , Francisco José:
Economía circular de la industria agroalimentaria. Tesis Doctoral. 2022